7 Mayıs 2015 Perşembe

Saç dökülmesine Ne İyi Gelir

Saç dökülmesi 

 

Saçlarımız birçok nedene bağlı olarak dökülürler. Önemli olan dökülen saçlarımızın hangi nedenden dolayı döküldüklerini bulabilmektir. 

Sık yapılan yıkamalar, kimyevi işlemler ve ışık, ısı etkisi, rüzgar, güneş, hava kirlilliği gibi dış faktörler saçları olumsuz yönde etkiliyor. 

Uyguladığınız perma, gölge, fön ve sık boyamalar ile saçınız daha da güçsüzleşiyor. Saçlarınızda çatallaşma, kırılma ve saç dökülmelerinin olmasına neden oluyor.


Genellikle, mevsim geçişlerinde saç dökülmesi kısa süreli olarak artabilir, bu durum normaldir.  Stres,  ameliyat, doğum, ateşli hastalıklar, dengesiz beslenme, vitamin eksikliği, yanlış diyetler, sigara ve alkol kullanımı, yanlış kozmetik ürünler, saç dökülmesini artıran sebebler arasındadır.

Saç uzmanlarına göre, bir günde 100 tel saçın dökülmesi normal olarak kabul edilmektedir. Eğer ki bu miktar, daha fazla olursa, mutlaka bir saç uzmanına veya doktora başvurmakta fayda var.

Erkeklerde yanlarda açılma, seyrelme, kellik gibi durumların baş nedenleri gen hassiyetidir. Kadınlara nazaran erkeklerde daha fazla bulunan erkeklik hormonu testesteron değişim göstererek (DHT hormonu) saç köklerine yapışır. Bu durum saç köküne zarar verir ve sağlıklı işlem yapmasını, çoğalmasını engeller. Büyüme çağında olan saç telleri bu işlem sonrasında cansızlaşır ve dolayısıyla güçsüzleşip dökülür.


Saç Dökülmesine Neler İyi Gelir?


Bazı doğal yağlar saç köklerini besleyip, saç tellerinin yumuşamasını sağlayarak hacimli görünmesine yardımcı olurken, bazı yağlar ise saç derisinde oluşan ve saç köklerini olumsuz etkileyerek saç dökülmesine yol açan cilt hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir.

Eğer saçlarınız genetik olarak dökülüyorsa doğal yağlar ile dökülen bölgelerde tekrar saç çıkmasını sağlamak pek mümkün değil ancak saçlarınız strese, yetersiz beslenmeye ve diğer faktörlere bağlı olarak dökülüyorsa bu doğal yağlardan yardım alabilirsiniz.

Saç Dökülmesine Karşı Vitamin Destekleri


Zayıflayan saçların yeniden canlı ve güçlü görünmesi için bitkisel yağların yanında vitamin desteklerininde yadsınamayacak bir yararı vardır.  Özellikle zayıflayan saç tellerinin güçlenmesi için çok yararlı olabilen B5 vitamini, E vitamini gibi vitaminleri hem saç şampuanınızı hemde saç kreminize karıştırarak kullanabilirsiniz.

Saç Derisine Vitaminli Yağ


Saç dökülmelerinin en önemli nedeni saç derisinin ırsi özelliklerin dışında , sudaki kireç ve havadaki azot miktarına bağlı olarak sağlını kayberek köklerin zayıflamasıdır. Özellikle SLS ve tuz yoğun şampuanların saç derisindeki yararlı bakterileri yok etemesi , derdeki gözeneklerin SLS ve tuzu yeterince arındırılamamasına ğlı olarak heve alamamasıda dökülmeti tetiklemektedir.

Bu noktada A ve C vitaminli yağların saç derisinin kaybettiği sağlığı kazamnası açısında çok güçlü bir bakım uygulaması oldukları unutulmamalı. 

Saç derisinin yaşadığı tahribaata bağlı olarak saçın dökülmesini yavaşlatacak hatta durduracak bir bakım uygulaması için ise bir yöntem tarif edebiliriz.

Bunun için ;

100 gr kolanya
10 gr Salisilik Asit
10 gr Çinko Oksit
10 ml B5 vitamini
200 gr Su 

Öncelikle salisilik asitin sadece alkolde çözüldüğünü bilmeiz gerekiyor. bunun için salisilik asiti ilk olarak kolanyada çözdükten sonra, geriye kalan malzemeli birbiriyle karıştırdıktan sonra kolanyalı karıma ekleyerek bir kaç dakika boyunca iyice homojonize olması için çalkalamamız gerekiyor.

Bu uygulamayı duştan 15 dakka önce saç derisine masaj şeklinde uygulayarak ardından, vitaminli yağ karışımlarını uygulamak gerekiyor. Bunun için; 

10 ml A Vitaminli Yağ
10 ml C Vitaminli Yağ
10 ml E vitamininn saf formu
60 ml Hint Yağı

10 ml lik A ve C vitaminli yağların E vitamini ve  Hint  yağı ile seyreltilmesinin ardındansulu karışımı üstüne yine parmak uçlarıyla masaj biçiminde uyguladıktan sonra takribi 10 dakika beklemek uygulama için yeterli olacaktır.

Yukarda değindiğimiz gibi bu uylamanın saç bakım yağı oalrak bir dizi yağın saça sürülmesiyle yapıldığı iddaa edilen bakım yöntemlerinden çok daha güçlü bir uygulama olduğu ve özellikle saç derisinin sağlını kazanması ve korunması açısın etkili olduğu unutulmamalıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder