6 Ekim 2017 Cuma

Saça İyi Gelen Yağlar

saça iyi gelen yağlar
Saça İyi Gelen Yağlar

Saçlarınız çok dökülüyor ve kırılıyorsa o halde, saça iyi gelen yağlar ile bakım yaptığınız zaman, sizler de en başarılı sonuçları alabilirsiniz. Bu yağların başında susam yağı gelmektedir. Susam yağı ile yapılan bakım ile ilgili olarak bakımın düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde istenildiği gibi sonuçlar tam olarak alınamamaktadır.

Saça İyi Gelen Yağlar Hangileridir?

Öncelikli olarak bu yağlara susam yağı örneği verdik. Bunun yanı sıra, elbette zeytinyağı örnek olarak verilebilir. Zeytinyağı çok kontrollü şekilde her gün bakım için sürüldükten sonra saçta 10 dakika kadar tutulmalıdır. Sonrasında tamamen temizlenilmesi gerekir.

Zeytin yağının içerisine portakal yağı da eklenerek yapılan bakımlar sizler için çok daha başarılı sonuçlar sunacaktır. Ayrıca, lavanta yağı da katılabilir. Lavanta yağı ile portakal yağı saçlarınızın gereken neme ulaşmasını sağlamış olacaktır. Böylece sizler de daha basit şekilde istediğiniz sonuçları almış olabileceksiniz. Saç diplerinin de canlanmasını sağlayacaktır. Özellikle dökülen saçlar var ise, biberiye yağı ile kekik yağı en hızlı şekilde saçların yeniden kendine gelmesini sağlayacaktır.

7 Mayıs 2015 Perşembe

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir

Saç Dökülmesine Karşı Neler Yapılmalı ?


Saç dökülmesinden şikayeti olanlar öncelikle hangi sebeple saçlarının döküldüğünü öğrenmek için bir cilt hekimine doktora başvurmalıdırlar.

Yapılacak muayene ve laboratuar tetkikleri, hatta bayanlarda yumurtalık ve böbrek üstü bezi ultrasonografi ve sintigrafi tetkikleri ile en doğru sonuca ulaşılacaktır.

Saç Dökülmesine karşı

Saç Dökülmesinin Nedenleri


Saç dökülmeleri, karakteristik olarak, ilk önce, ön saç çizgisinin sol ve sağ yanında küçük sahalarda saç kaybı başlar ve bu alan saç çizgisinin geriye çekilmesine neden olacak şekilde arkaya doğru ilerler.

Androgenetik tip saç dökülmesi anne-babadan kalıtsal yolla gelebilir. Dermatoloğunuza danışarak kök uyarıcı ve saç besleyici ürünler kullanabilirsiniz.

Saç dökülmesine Ne İyi Gelir

Saç dökülmesi 

 

Saçlarımız birçok nedene bağlı olarak dökülürler. Önemli olan dökülen saçlarımızın hangi nedenden dolayı döküldüklerini bulabilmektir. 

Sık yapılan yıkamalar, kimyevi işlemler ve ışık, ısı etkisi, rüzgar, güneş, hava kirlilliği gibi dış faktörler saçları olumsuz yönde etkiliyor. 

Uyguladığınız perma, gölge, fön ve sık boyamalar ile saçınız daha da güçsüzleşiyor. Saçlarınızda çatallaşma, kırılma ve saç dökülmelerinin olmasına neden oluyor.

6 Eylül 2014 Cumartesi

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar

Bitkisel Yağlar Saç Dökülmesi


Saç dökülmesi ile ilişkilendirilen bir çok bitkisel yağ var, bunlar için saç dökülmesine iyi geldği yeni saç çıkardığı vb söylenmekte peki gerçeklik payları neler. Bu yazıda size hint yağı, badem yağı, argan yağı, biberiye yağı, çam terabentin, çörek otu yağı, susam yağı, çay ağacı yağı, sarımsak yağı, yılan yağı, hindistan cevizi yağı, lavanta yağı, jojoba yağı, avokado yağı, ısırgan tohumu yağı, defne yağı, at kestanesi yağı hakkında bilgiler vereceğiz.

10 Aralık 2013 Salı

Saç Dökülmesinin Nedenleri


Saç dökülmesinin nedenleri


Günümüzde uzmanlar, günde 60-100 adet saç telinin dökülmesini normal kabul ederken, aşırı miktarda saç kaybı ve saçlarda gözle görülen incelme oluşursa, en kısa zamanda doktora başvurulması gerektiğini bildiriyor.