7 Mayıs 2015 Perşembe

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir

Saç Dökülmesine Karşı Neler Yapılmalı ?


Saç dökülmesinden şikayeti olanlar öncelikle hangi sebeple saçlarının döküldüğünü öğrenmek için bir cilt hekimine doktora başvurmalıdırlar.

Yapılacak muayene ve laboratuar tetkikleri, hatta bayanlarda yumurtalık ve böbrek üstü bezi ultrasonografi ve sintigrafi tetkikleri ile en doğru sonuca ulaşılacaktır.


Saç Dökülmesini Önlemek İçin


• Saç ve saç derisine zarar veren ürünlerden kaçınılmalıdır.
• Protein ağırlıklı besinlerin tüketimine özen gösterilmelidir.
• B grubu vitaminler (biotin ve d-pantenol) alınabilir.
• Demir ve çinko eksikliği varsa ek vitaminlerle eksiklik giderilmelidir.
• Karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden kaçınılmalıdır.
• Stresten uzak durulmalıdır.
• Sigara ve alkol kullanımı alışkanlık haline getirilmemelidir.
• Saçı her gün yıkamak doğru değildir. 2-3 günde bir ph 5.5 değerinde bir şampuanla yıkamak yeterlidir. Saçları sık yıkamak, saç derisinin yağ dengesini bozar ve saçlar daha fazla yağlanır.
• Jöle kullanılmamalıdır. Jöle saçın nefes almasını önler ve dolayısıyla saç kaybına neden olur. Jöle kullanılsa bile aynı gün saçı yıkamak gerekir.
• Yüksek miktarda A vitamini alınması saç dökümünü tetikler. A vitamini alımı kesilerek bu problem çözülebilir.
• Saç derisinin kanlanmasını sağlayan damarların akışı yönünde saçlı deriye masaj yapmak saç dökülmesini önlemektedir.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar


Saç dökülmesini önlemek için hindistan cevizi yağı ve badem yağından faydalanabilirsiniz. Ancak bu yağlar tek bşına çok işe yaramayacaktır. Bu yüzden size bir yağ tarifi vereceğim.

100 ml hindistan cevizi yağı
30 ml badem yağı
30 ml çörek otu yağı
30 ml hint yağı
10 ml e vitamini (bal kıvamında olan saf formu)
10 ml c vitaminli yağ
10 ml a vitaminli yağ
1 gr kristal mentol

Hindistan cevizi yağını çok kısık ateşte eritin yağ tamamen erimeden ocaktan alabilirsiniz. Daha sonra içerisine badem yağı, çörek otu yağı, e vitamini, c vitaminli yağ, a vitaminli yağ ve kristal mentol ilave edin iyice karıştırın karışımı boş bir kaba doldurun. Her duştan 10 dakika önce karışımı saç diplerinize çok az miktarda sürün.


Hindistan Cevizi Yağının Faydaları


Özellikle kozmetolojik olarak çok faydalı bir yağdır. Hindistan cevizi yağı saç yağları içerisinde kuru yıpranmış, saç rengi verilmiş yani boyalı saçlara en iyi gelen yağdır, saçınız kuruyken, bu yağı uygular, bir bone ile sabaha kadar saçınızda bekleten kullanıcılar, bir çok saç problemini azalttığını bildirmektedir. Çok hafif bir yağ olduğu için vücudunuzu yüzünüzü, dudaklarınızı nemlendirmekte kullanabilirsiniz.

 

Badem Yağının Faydaları


Badem yağının da Hindistan cevizi yağıyla benzer özellikleri bulunuyor. İki yağda saçları parlak bir hale getirdiği gibi saçların kopmasına ve dökülmesine izin vermiyor. Ancak saçlarınızın dökülmesini erken teşhis etmeniz gerekiyor çünkü saçlarınız kalıtsal olarak döküldükten sonra bu yağların saçlarınızı yeniden çıkartmanız için bir faydası yok.

Badem yağının Hindistan cevizine karşı olan dezavantajı yapmak istediğiniz tedaviye daha geç cevap vermesi olacaktır. Bu konuda az da olsa faydası olan ürünün araştırmalarda yeşil çay olduğu bulundu; Ancak bu uzun süreç isteyen bir iş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder